YHTEYSTIEDOT & ESITTELY


Marianne Forsell

GSM 050 400 1865

marianne.forsell @ flatit.net
(poista välit)

www.flatit.net

 
Kaikki alkoi jo elämäni alkumetreiltä rakkaudesta koiriin, ja matkan varrella tämä ei ole mihinkään muuttunut... Lapsuuteni ensimmäiset koirat olivat cockerspanieli Niko ja saksanpaimenkoira Rita, jotka sytyttivät minussa kipinän koiramaiseen elämäntapaan jo pienestä pitäen. Niko siirtyi sateenkaarisillalle vuonna 1995 ja Rita syksyllä 2002.

Noin puoli vuotta elimme ilman koiraa, kunnes ala-asteeni päätyttyä kesäloman kynnyksellä vuonna 2003 tepasteli elämääni ensimmäinen ikioma koirani, sileäkarvainen noutaja Laku (FI TVA BH Flatkiss Alexis Merlot). Olin tuolloin 13-vuotias. Laku oli oikea persoona ja luonnetta ja omaa tahtoa siltä löytyi enemmän kuin seuraavista flateistani yhteensä. Laku opetti minulle monet asiat kantapään kautta ja matkamme oli välillä mutkikaskin. Viisautta ja älykkyyttä Lakusta ei puuttunut, mutta tämäkin koitui usein haasteeksi. Se oppi asiat hetkessä, mutta turhautui hyvin helposti toistoihin ja liian helppoihin tehtäviin.

Näin jälkeenpäin ajateltuna Lakua parempaa ensimmäistä koiraa ja nelijalkaista opettajaa en kuitenkaan olisi voinut saada elämääni. Laku opetti minulle äärimmäisen paljon koirien kouluttamisesta - johdonmukaisuudesta ja periksiantamattomuudesta, mutta myös aidon ystvyyden tärkeydestä ihmisen ja koiran välillä. Laku siirtyi tähdeksi taivaalle syyskuussa 2013.


Laku 7v, Hämeenlinnan TOKO-koe 05/2010

 

Kesäkuussa 2006 elämääni asteli Elämäni Eläin - LEO (C.I.B C.I.E POHJ & FI & DK & SE & EE & LT MVA BALT & EE & LT & LV JMVA EE VMVA LTJV-07 EEV-14 EEVV-14 SEVV-14 TLNW-15 TLNVW-15 POHJ & FI & NO & SE TVA BH Flat Power Criminal Intent), jota toisinaan jo sen elinaikana eläväksi Legendaksi kutsuttiin. Leo oli minulle enemmän kuin koira, se oli uskollinen Ystävä, joka toi olemassaolollaan sellaista iloa ympärilleen, jonka avulla olen selvinnyt elämässäni monista vastoinkäymisistäkin. Kaikki ihana kuitenkin loppuu aikanaan ja niin myös minun ja Leon ainutlaatuinen yhteinen taipaleemme tuli päätökseensä vuoden 2015 syyskuussa.


"Katse eteen ja suupielet ylöspäin, teen vastoinkäymisistä voimaa..."
© Senni Husso


Seikkailujen vuosi 2013
Pohjoismaiden muotovalio ja Pohjoismaiden tottelevaisuusvalio
LEO
© Anu Leinonen

Leolla on aina ja ikuisesti erityinen paikka sydämessäni Elämäni Koirana. Olen ikuisesti kiitollinen Leolle kaikesta siitä mitä se on elämälleni antanut. Mihin ikinä tämä koiraharrastus ja elämä minua tulevaisuudessa kuljettaakin, tulen aina tekemään kaiken sitä tyyliä ja elämäntapaa vaalien, mitä Leo minulle opetti - Ilo ja ystävyys kaiken keskiössä. Heittäytyen täydellä sydämellä jokaiseen hetkeen.


- Rakkain Ystäväni ikinä -
Veteran of Veterans 2015 Leo
© Outi Toni

Tällä hetkellä kotonani asustelee kolme koiraa - Leon jälkeläiset Lumo (C.I.B FI & EE MVA Starworkers Rock My World) ja Lahja (FI & RU TVA FI MVA Flatkiss Guilty Intent) sekä walesinspringerspanieli Julia (FI MVA Westaway Beyond Belief With Benton). Näistä luppakorvista voit lukea enemmän niiden omilta sivuiltaan.

Lisäksi omistuksessani on Leon tyttärentytär Lucia (Starworkers Xpensive Taste), joka asustelee Salossa.


Lucia
© Hanna Keränen

Elämäntapani perustuu siis pitkälti rakkaudesta koiriin. Koiraharrastuslajeista kolme ovat itselleni ylitse muiden - TOKO, NOME ja näyttelyt. Pintaraapaisuna olen aikoinaan kokeillut myös agilityä Lakun ja hieman Leonkin kanssa.

Päälaji koirieni kanssa on ainakin tähän asti ollut aina TOKO. Lahjan kanssa kuulumme tällä hetkellä myös valtakunnalliseen TOKO-valmennusrenkaaseen. Pidän tärkeänä myös flatin alkuperäisen käyttötarkoituksen ylläpitämistä ja koirani pääsevätkin säännöllisen epäsäännöllisesti myös käytännön metsälle. NOME (noutajien metsästyskoe) -juttuja harrastamme sen verran, minkä aika vain antaa TOKOlta myöden.


Leo 7,5v TOKO-matkansa huipulla seurailee tyttärensä Lahjan 5kk elämän alkutaivalta
Ruotsissa 09/2013, © Anu Leinonen

Leo vei minut mukanaan myös näyttelyharrastukseen syövereihin. Ihana oma maailmansa sekin, jossa Leon kanssa sain kokea ainutlaatuisia, varmasti ainutkertaisiakin huippuhetkiä. Näyttelyt ovat kuitenkin lähellä sydäntäni, joten varmasti sekin harrastus jossakin muodossa jatkuu myös tulevaisuudessa.

 

 

 


Ensimmäinen koirani Laku & Elämäni koira Leo
06/2009, © Anu Vorobjev