etusivu

esittely koulutus kurssit yhteystiedot
 

ESITTELY

 

Ilo, motivaatio ja yhteistyö ovat minulle
koirankoulutuksen kolme tärkeää ja arvostamaani peruspilaria,
lajissa kuin lajissa.
Kun näiden jälkeen uskoo tinkimättömästi siihen mitä tekee
ja on valmis tekemään paljon töitä sen eteen,
voivat joskus unelmatkin toteutua.

 

Kaikki alkoi jo elämäni alkumetreillä rakkaudesta koiriin, ja matkan varrella tämä ei ole mihinkään muuttunut. Lapsuudessa kotona asustelivat cockerspanieli Niko ja saksanpaimenkoira Rita, jotka sytyttivät minussa kipinän koiramaiseen elämäntapaan jo pienestä pitäen.

Ensimmäinen ikioma koirani, sileäkarvainen noutaja Laku (FI TVA BH Flatkiss Alexis Merlot) tassutteli elämääni ala-asteeni päätyttyä kesällä 2003. Laku oli oikea persoona ja luonnetta ja omaa tahtoa siltä löytyi enemmän kuin seuraavista flateistani yhteensä. Laku opetti minulle monet asiat kantapään kautta ja matkamme oli välillä hyvin mutkikaskin.
 
Näin jälkeenpäin ajateltuna Lakua parempaa ensimmäistä koiraa ja nelijalkaista opettajaa en kuitenkaan olisi voinut saada elämääni. Laku opetti minulle äärimmäisen paljon koirien kouluttamisesta - johdonmukaisuudesta ja periksiantamattomuudesta, toisaalta myös hyvän yhteistyön merkityksestä.


Ensimmäinen koirani ja Elämäni koira.

 

Kesäkuussa 2006 elämääni asteli Elämäni Eläin - Leo (C.I.B C.I.E POHJ MVA POHJ TVA Multi W Flat Power Criminal Intent). Leo oli minulle enemmän kuin koira. Se oli uskollinen Ystävä, joka tulee ikuisesti säilymään sydämessäni minun unelmieni flattina. Leon kanssa sain kokea sen, miltä ystävyys koiran ja ihmisen välillä voi parhaimmillaan tuntua ja sillä tiellä olen yrittänyt jatkaa elämässä eteenpäinkin:


- Rakkain Ystäväni ikinä -
Leon muisto-video >>
kuva © Heidi Siipo

 

Myös Leon kanssa päälajinamme oli TOKO. Leo oli koira, joka teki aina kaiken suurella ilolla ja innolla, ja se tartutti positiivisen asenteen ympäristöönsäkin. Vuosien varrella Leosta tuli Suomen Tottelevaisuusvalio, ja kävimme myös Norjassa ja Ruotsissa kisaamassa ja Leo saavutti Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalion arvon.

Näyttelyt ovat olleet minulle aina myös toinen rakas harrastus. Oma maailmansa sekin, jossa Leon kanssa sain kokea ainutlaatuisia, varmasti ainutkertaisiakin huippuhetkiä. Vielä viimeisenäkin vuotenaan se voitti mm. Veteran Of Veterans -gaalan ja saavutti hopeasijan Kennelliiton kaikkien rotujen Vuoden Veteraani 2015 -kilpailussa. Kaikki ihana loppuu kuitenkin aikanaan, ja minun ja Leon yhteinen taival tuli päätökseensä syyskuussa 2015.

 

Tämän hetkinen kisakoirani on 4-vuotias sileäkarvainen noutaja Lahja (FI TVA FI MVA Flatkiss Guilty Intent). Lahjan kanssa olemme kuuluneet valtakunnalliseen TOKOn valmennusrenkaaseen vuodesta 2015. Lahja on johdattanut minut mukanaan hienojen kokemusten äärelle - aina maailmanmestaruus-kilpailuihin saakka.

Vuonna 2016 saavutimme TOKOn arvokisoista sijoitukset MM-8 ja PM-8.

Vuoden 2017 arvokisojen sijoituksemme olivat SM-4 (finaalin 1.) ja PM-5 sekä joukkuekultaa sekä MM- että PM-kisoissa.

Myös tänä vuonna meidän on valittu Lahjan kanssa maajoukkueeseen ja lähdemme edustamaan Suomea MM-kisoihin Hollantiin :)

 

Lahja TOKOn MM-kisoissa 2016 >>

Lahja TOKOn PM-kisoissa 2016 >>

 

 

Myös NOMEssa (noutajien metsästyskokeissa) olen kilpaillut sekä Leon että Lahjan kanssa sen, minkä aika TOKOlta on antanut periksi.

Flattien juniorimestari 2014 Lahja & isänsä Leo

 

Tulevaisuuden suunnitelmissa on myös pienimuotoista kasvatustoimintaa Flat Power -kennelnimellä yhdessä Anu ja Kimmo Vorobjevin kanssa. Koiristamme ja pentusuunnitelmista ym. voit lukea enemmän Flat Powerin nettisivuilta >>